TypischTilburg Predicaat

Predicaat 2016

Tijdens de lancering van de kalender in Cafe Bakker is wederom een nieuw TypischTilburg predicaat uitgereikt. Het heeft de Stichting TypischTilburg behaagd het predicaat toe te kennen aan Erik de Ridder! Dit predicaat wordt bij hoge uitzondering toegekend aan organisaties of personen die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming rondom de stad Tilburg. Erik de Ridder heeft met zijn visie voor Tilburg 'Goed wonen, fjn leven' duidelijk gemaakt dat hij hart voor deze stad heeft. Hij heeft dit predicaat dan ook verdiend!

____________________________________________________________________________________________________________

Predicaat 2015
Tijdens de lancering van de TypischTilburg Kalender is wederom een nieuw TypischTilburg Predicaat uitgereikt. Het heeft de Stichting TypischTilburg behaagd het predicaat Typisch Tilburgs toe te kennen aan Willem II!  Dit predicaat wordt bij hoge uitzondering toegekend aan organisaties of personen die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming rondom de stad Tilburg. Niet alleen hebben spelers en organisatie hun hulp geboden tijdens het maken van de kalender, ook is heel Tilburg enorm trots op de prestaties van ons Willem II. Zij hebben dit predicaat ook meer dan verdiend!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frank van Pamelen ontvangt het 7e TypischTilburg Predicaat
 

Predicaat 2014
Het heeft de Stichting Typisch Tilburg behaagd het predicaat Typisch Tilburgs toe te kennen aan Frank van Pamelen. Dit predicaat wordt bij hoge uitzondering toegekend aan organisaties of personen die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming rondom de stad Tilburg. Niet alleen heeft Frank van Pamelen de presentatie van de kalender 2014 met veel succes op zich genomen, hij heeft ook veel betekend voor cultureel Tilburg.

Dichter, columnist, cabaretier en tekstschrijver Frank van Pamelen is weliswaar geboren in Terneuzen, maar kwam in 1983 naar Tilburg, waar hij letteren studeerde aan de voorloper van de Universiteit van Tilburg. In 1989 startte hij met het cabaretgezelschap Balkenbrij en vanaf 1991 trad hij solo op. In 1992 behaalde hij de eindronde van Camaretten. In 1995 won hij de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en in 1997 werd hij tekstschrijver voor het KRO-radioprogramma Theater van het Sentiment, waarvoor hij in 2001 de Zilveren Reissmicrofoon won. Vanaf 2000 schreef Van Pamelen sketches voor het KRO-televisieprogramma Ook Dat Nog en verzen voor het NCRV-radioprogramma Nachtlicht. Van 2005 tot 2007 was hij een van de opvolgers van Ivo de Wijs bij het radioprogramma Vroege Vogels. Hij publiceerde ook talloze gedichten en verzen in onder meer universiteitsblad Univers, het Brabants Dagblad, Trouw en nrc.next. Daarnaast publiceerde hij verzamelbundels, theaterteksten en kinderboeken.
 
Van 2007 tot 2009 was Van Pamelen Stadsdichter van Tilburg. Een selectie van zijn gedichten is gebundeld in Tilburg Tinteit, een kleurrijk boek inclusief dvd. Het bevat onder meer gelegenheidsgedichten, fotogedichten en verbaal commentaar op twee jaar Tilburg. Daarnaast heeft hij samen met Tilburgse basisscholen het langste gedicht ter wereld gemaakt en schrijft hij mee aan het script voor de Tilburgse Revue.

Dit jaar heeft Frank het initiatief hetjaar013 bedacht en samen met vele Tilburgers zorgt hij ervoor dat het jaar 2013 een feestjaar wordt. Tevens is Frank actief betrokken bij het op de kaart zetten van de Gemeente Tilburg. Ook buiten stadsgrenzen.
 
Wij hopen dat Frank dit predicaat en bijbehorend beeldmerk met eer voert.
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Predicaat 2013

Het heeft de Stichting TypischTilburg behaagd het predicaat Typisch Tilburgs toe te kennen aan de IJshockeyclub Tilburg Trappers. Dit predicaat wordt bij hoge uitzondering toegekend aan organisaties of personen die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming rondom de stad Tilburg. Tilburg Trappers heeft Tilburg ferm op de sportieve kaart gezet en vormt een ongekende bron van plezier en inspiratie voor talloze Tilburgers en niet-Tilburgers.

Wij hopen dat de Trappers dit predicaat en het bijbehorende beeldmerk met eer voert.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Predicaat 2012

Stichting Stadgidserij Tilburg heeft afgelopen zaterdag het predicaat TypischTilburgs gekregen. Gerard Otten van de Stichting kreeg de onderscheiding uit handen TypischTilburg-voorzitter Camiel Donders. Het predicaat wordt elk jaar uitgereikt aan personen, stichtingen of evenementen die belangeloos bijdragen aan een positieve beleving van de stad Tilburg.

Het was de vierde maal dat het predicaat werd uitgereikt. Eerder kwam de eer ten deel aan entrepreneur Patrick Verbunt, het Hap Stap Festival en de Typisch Tilburgse Huiskamer. Donders: De stichting stadgidserij is al dertien jaar bezig om Tilburg te promoten op de meest pure manier. Dat doen zij door een team van enthousiaste vrijwilligers. Vanwege al deze bijzondere inspanningen vindt de Stichting TypischTilburg dat Stichting Stadgidserij Tilburg het predicaat TypischTilburg absoluut verdient. Wij hopen dat we de stichting zo een nog groter platform kunnen geven waarmee zij de stad Tilburg op de kaart kunnen zetten.

Ontvangers van het keurmerk mogen het speciale beeldmerk op alle uitingen dragen. Op de website www.typischtilburg.nl krijgen ze een eigen mediacampagne en kunnen ze profiteren van promotie vanuit de Stichting Typisch Tilburg. "We roepen iedereen dan ook op om via onze website kandidaten aan te dragen die in aanmerking zouden moeten komen voor het Typisch Tilburg Predikaat", zegt Donders.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Predicaat 2011

Rob Oostelbos, journalist van het Brabants Dagblad, heeft tijdens de uitreiking van de Typisch Tilburg Kalender 2011 het predicaat Typisch Tilburgs in ontvangst mogen nemen.

Dit predicaat wordt tweemaal per jaar uitgereikt aan mensen of instellingen die een bijzondere verdienste hebben gehad voor de positieve beeldvorming van de stad. Oostelbos is verslaggever bij het Brabants Dagblad en volgt de lokale politiek en horeca op de voet. Uit handen van zijn broer en omringd door zijn collega-journalisten van het Brabants Dagblad nam hij het predicaat in ontvangst, samen met een door hem altijd gewaardeerd 'duveltje'.

Het is de vijfde maal dat het predicaat is uitgereikt. Eerder kwam de eer ten deel aan entrepreneur Patrick Verbunt, Stichting Stadsgidserij Tilburg, het Hap Stap Festival en de Typisch Tilburgse Huiskamer.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Predicaat 2010

Entrepreneur, grondlegger van de Bonheur Horeca Groep, schrijver van het Groot Tilburgs Horecaboek en betrokken stadsgenoot Patrick Verbunt heeft woensdag 9 december het predicaat TypischTilburgs gekregen. Verbunt kreeg de onderscheiding uit handen van fotograaf Camiel Donders tijdens de presentatie van diens TypischTilburg Kalender 2010, in het Midi Theater.

Verbunt stond vierentwintig jaar geleden aan de wieg van de Bonheur Horeca Groep. Hij zette een ´ la carte-restaurant op van hoogstaand niveau en breidde het later uit met een hotel. De horecaonderneming groeide de laatste jaren steeds sterker door tal van succesvolle samenwerkingen.

Zakelijk heeft hij Tilburg op de kaart gezet. Tijdens de eerste grote crisis van het nieuwe millennium kwam Verbunt met het AEX-menu; een meergangenmenu, gekoppeld aan de stand van de AEX-index. Hij haalde de landelijke pers ermee. Inmiddels is het concept gekopieerd, maar niet geëvenaard. Toen Tilburg het hoogste gebouw van Nederland bouwde, de Westpoint-toren, kwam Verbunt met de actie 'Eten op grote hoogte', waarmee nieuwsgierige mensen op de bovenste verdieping van de woontoren konden dineren in een tijdelijk restaurant. Hetzelfde idee werd nog eens over gedaan tijdens de bouw van de Stadsheer. Verbunt droeg ook bij aan het behoud van een typisch Tilburgs erfgoed door het fameuze Broodje Jantje nieuw leven in te blazen. In maart opent Broodje Jantje, na jaren geen vaste locatie te hebben gehad, een nieuw filiaal op het Pieter Vreedeplein. Patrick Verbunt is daarnaast jaren betrokken geweest bij Tilburg Culinair en zet zich tegenwoordig in voor charity dinners.

Vanwege al deze bijzondere inspanningen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak, vindt de Stichting TypischTilburg dat Patrick Verbunt het predicaat TypischTilburg absoluut verdient. Wij hopen dat we hem zo een platform kunnen geven waarmee hij de goede doelen die hij ondersteunt kan nastreven.