Lancering TypischTilburg Kalender 2015

Donderdag 11 december werd de Typisch Tilburg Kalender voor 2015 gepresenteerd in het Koning Willem II Stadion. De kalender staat dit jaar in het teken van bekende Tilburgers. Natuurlijk konden Tilburgs celebs niet ontbreken tijdens de presentatie.

 Corry Konings bij een fitness-school, Rian Donders bij een garage. In de nieuwste TypischTilburg kalender zijn Tilburgse bedrijven de modellen. En om er wat meer glamour aan te geven, staan er ook bekende Tilburgers op. 

De kalender werd in 2005 door Ivan Mols van Tilburg.com, fotograaf Camiel Donders en kapper Corné Snels van Hardy's bedacht. Donders had 'helemaal tabak van het gemopper op zijn stad', hij opperde om de positieve kanten van Tilburg eens op een bijzondere manier te belichten. 

Eerst werd er gezocht naar modellen via de geijkte paden, maar over de modellenbureaus was men niet tevreden. Dus werden er gewone Tilburgers in de schijnwerpers gezet. En daarmee was de eerste Typisch Tilburg-kalender een feit.

De kalender heeft ieder jaar een eigen thema, vorig jaar ging 'ie de nostalgische toer op. Dit jaar konden mensen door middel van een stemsysteem op de website van TypischTilburg bepalen welke bekende Tilburger er een plekje op de kalender zou krijgen.

De opbrengst gaat opnieuw naar de stichting Inloophuis Midden Brabant. De foto's werden gemaakt door Jantien Schellekens & Yori Cleijsen van het bureau Schellekens & Cleijssen uit de Spoorzone. Naast de 3000 euro die TilburgSpint heeft opgebracht, heeft de kalender tijdens de veiling nog 1320 euro extra opgebracht!

Tekst: Brabants Dagblad

Bekijk de foto's van de gezellige avond hier: http://tilburg.com/nieuws/fotoreportage-typisch-tilburg-kalender-2015/

 
Lancering TypischTilburg Kalender 2015 Lancering TypischTilburg Kalender 2015